Vilka vi är

Kati

 

Katri Kanninen

Jag verkligen gillar att följa med hur yrkesmänskor hittar just deras eget sätt att jobba! Jag älskar att både undervisa och handleda. Även forskarsidan lever starkt i mig. Jag doktorerade år 2005. Jag har jobbat med yrkesmänniskor inom många olika områden: socialt arbete, familjearbete, dagvård, arbetspsykologer och psykoterapeuter. Som bäst arbetar jag halvtid vid Åbo Akademi, vårt svenskspråkiga universitet, som klinisk lektor och undervisar blivande psykologer i psykoterapeutiska färdigheter. Resten av tiden jobbar jag som psykoterapeut, handledare och utbildare i eget företag, Akat consulting. Jag jobbar gärna på finska, svenska och på engelska.

Vi träffade med Liisa när vi började studera till psykoterapeuter år -96. Vi båda fortsatte tills vi blev psykoterapeututbildare. I Finland betyder det 7 års studier. Nu har vi lett två 4-åriga psykoterapiutbildningar och lärt oss en hel del. Vi har många år av inspirerande diskussioner och djup vänskap bakom oss. Det kändes nästan tvingande att få det vi förstått oss om terapi inom bokpärmar!

Jag gillar att lära mig nya saker och att vara nybörjare. Förra året började jag att rida och rullskrinna. I år började jag med nybörjargymnastik… Jag lovar er, man får verkligen skratta! Mest av min tid går åt min kära familj och mina fina tre barn.

Liisa Uusitalo-Arola

Jag är ursprungligen en arbets- och organisationspsykolog. Efter många svängningar blev jag till slut en psykoterapeut och en psykoterapeututbildare.  Min bakgrund som arbetspsykolog syns i det att jag alltid har en sida i mig som ser klientarbete utifrån yrkesutövarens/ arbetarens perspektiv.  Jag sätter stort värde på att arbetet ska hållas inspirerande och att man ska må bra i sitt arbete. Speciellt älskar jag att integrera och sammanfatta saker och göra teorin levande.

De sista 13 år jag jobbat inom eget företag som terapeut, arbetspsykolog samt utbildare.

Jag tycks göra allt lite som en hantverkare vare sig det gäller att binda eller skriva en bok eller färga tråd! Det finns en sida av mig som har ett stort behov av tyst verksamhet och reflektion. Bokbindande matchar denna längtan och jag tänker faktiskt lägga ett examen i det i år. Mitt behov för reflektion syns utöver bokskrivande även i det att jag både läser och skriver bloggar.

 

Liisa